Drátěné pásy

Drátěné pásy

Podle použitého materiálu lze drátěnné pásy použít pro širokou řadu různých procesů, ve kterých splňují širokou škálu požadavků. Samozřejmostí je jejich vhodnost pro přímý styk s potravinami. Charakteristickým rysem je prostupná a hygienická konstrukce, vhodná pro aplikace máčení, polévání a sypání. Odolávají provozním teplotám od -80°C do +280°C, proto nacházejí uplatnění v sušících a chladících tunelech, v pečících pecích a v pájecích zařízeních.

Drátěné pásy jsou k dispozici ve třech produktových řadách. ECO je ekonomická verze pro standardní aplikace, ELT řada se zvýšenou stabilitou, vyšší pevností a dlouhou životností. Změnu směru dopravy vhodně řeší drátěné pásy určené pro rádiusové aplikace.

Individuální požadavky na umístění vyvýšených tvarů dokonale splní očekávanou funkci bodového styku, přesné, fixované polohy a precizního předání v místech přechodů.

Buletten-2

Drátěné pásy ECO

Vyznačují se přesným, bezúdržbovým pohybem pásu a malými poloměry ohybu. To znamená, že i malé produkty lze bezpečně a snadno předávat mezi systémy výrobních linek. Otevřená konstrukce a struktura zajišťuje volný a hygienický průchod kapalných médií, teplého a chladného vzduchu.

Drátěné pásy ELT

V porovnání se standartním drátěným pásem se vyznačují výraznou hustotou vazby, s více uzlovými body, které vedou ke zvýšení stability a vyšší absorpci síly. Konstrukce uzlových bodů umožňuje uživatelsky přívětivé možnosti spojování do nekonečného pásu, případně možnosti jednoduché opravy nebo výměny.

Drátěné pásy - zatáčka

Zatáčkové pásy jsou vhodné pro přepravu lehkých až středně těžkých výrobků ve všech průmyslových odvětvích. Lze je použít k vybavení zatáčkových transférů od 30°až do 180°. Principem konstrukce pásů do zatáčky je pravidelné, konstantní zvětšování roztečí drátové vazby.

Charakteristiky ECO

  • prostupná, hygienická konstrukce
  • lehká, flexibilní konstrukce
  • středící samoregulace pohybu
  • malé poloměry ohybu
  • standartní, ekonomická řešení
  • vhodný pro přímý styk s potravinami
  • materiál - nerez nebo pružinová ocel
  • šíře pásu do 4 000 mm
  • teplotní rozhraní od -80°C do +280°C
  • rychlost dopravy do 15 m/min

Charakteristiky ELT

  • rychlé, hygienické spojování
  • robustní konstrukce
  • dlouhá životnost
  • eliminace prostojů
  • překonání na velkých vzdáleností
  • vhodný pro přímý styk s potravinami
  • materiál - nerez nebo pružinová ocel
  • šíře pásu do 4 000 mm
  • teplotní rozhraní od -80°C do +280°C
  • rychlost dopravy do 30 m/min

Charakteristiky zatáčka

  • vysoká teplotní odolnost
  • prostupná, hygienická konstrukce
  • lehká, flexibilní konstrukce
  • úhel dopravy 30°až 180°
  • standartní vnitřní rádius 350/406/650/800 mm
  • standartní šíře pásu 406/600/610/864/1 000/1 270 mm
  • ostatní rádius a šíře na poptání
  • dosažení velké šíře dělením pásu možné
  • materiál - nerez nebo pružinová ocel
  • teplotní rozhraní od -80°C do +280°C

Příslušenství

  • pohonné elementy
  • vratné elementy
  • polyamidové unašeče
  • vyvýšené tvary
  • vodící řetězy

Příslušenství

  • kontinuální pečící pece
  • kontinuální fritézy
  • chladící, sušící tunely
  • máčecí, potahovací linky
  • laminační, posypové linky
  • odmašťovací a čistící zařízení